Groen plein

Groen plein

Op de Langenoord hebben we een groen schoolplein. Het is onze visie dat een groen schoolplein bijdraagt aan een uitdagende en natuurlijke omgeving waar alle kinderen op een speelse manier kunnen leren en ontdekken. Kinderen leren er samen spelen, grenzen ontdekken, risico’s inschatten en ze ontwikkelen er meer zelfvertrouwen. Buiten kunnen kinderen lekker bewegen en het geleerde meteen in de praktijk brengen. Natuurlijk leren!

Binnen ons onderwijs streven we buiten lesgeven na. Op ons plein hebben we een mooie buitenarena waar de kinderen regelmatig buitenlessen krijgen. We zien dat de buitenlessen gezond en effectief zijn. En voor de kinderen onvergetelijk!

Ons plein heeft veel groene speelplekken waar de kinderen - met bewondering voor alles wat leeft in de natuur - beestjes zoeken, ontdekken wat er groeit en kunnen klimmen, klauteren, rennen, rollen, springen en vies worden.

Het plein blijft in ontwikkeling. Dit jaar is er een moestuin aangelegd waar de kinderen zelf hun eigen groente gaan verbouwen.

Met hoge betrokkenheid van ouders en kinderen zorgen we samen dat het plein goed onderhouden blijft. Twee keer per jaar hebben we een tuinochtend waar ouders en kinderen samen het plein onderhouden. Hierdoor voelen de kinderen zich ook eigenaar van ons groene plein en leren ze voor de natuur op het plein te zorgen.