Aanmelden

Aanmelden

Bent u nieuwsgierig naar onze school en ons onderwijs?
Wij nodigen u van harte uit om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek. Dit doen wij graag onder lestijd, zodat u onze school in bedrijf ziet. Wij vertellen graag over ons onderwijs en maken een ronde door de school. Ondertussen kunt u al uw vragen stellen. Zo kunt u ervaren hoe het er bij ons op De Langenoord aan toe gaat. Voor een afspraak kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

Kijkt u ook eens op Scholen op de kaart. Op deze site vindt u belangrijke informatie over basisscholen bij u in de buurt. U leest wat een school doet voor goed onderwijs en u kunt heel makkelijk een aantal scholen met elkaar vergelijken. Een handige instrument voor als u een school moet kiezen voor uw zoon of dochter. Scholen presenteren zichzelf door toelichtingen te schrijven bij betrouwbare gegevens afkomstig van erkende partijen als DUO en de Inspectie van het Onderwijs.

Aanmelden vier jarigen
U kunt uw kind bij ons aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen en naar ons op te sturen of te emailen. Het aanmeldformulier vindt u bij Downloads. Zodra dit formulier in ons bezit is, ontvangt u een ontvangstbevestiging via email. Zes maanden voordat uw kind vier jaar wordt, ontvangt u een intakeformulier en kijken we samen naar wat uw kind nodig heeft om bij ons goed te kunnen starten.  Kinderen die vier weken voor aanvang van de zomervakantie vier jaar worden, starten na de zomervakantie. Kinderen die in december vier jaar worden, starten bij voorkeur na de kerstvakantie. 

Aanmelden zij-instromer
Nadat u een oriënterend gesprek heeft gehad, kunt u uw intentie om over te stappen aangeven bij de teamleider of schoolleider. Wij zullen dan contact opnemen met de huidige school van uw kind. Vervolgens wordt er zorgvuldig gekeken of wij kunnen voldoen aan de onderwijs- en ondersteuningsbehoeften van uw kind en over kunnen gaan tot plaatsing.
Is er sprake van een overstap gedurende het schooljaar, dan hanteren wij het Convenant Tussentijds Overstappen Amersfoort, beschreven in het aanmeld- en toelatingsbeleid van KPOA.

Leerlingstop
Op de Langenoord vinden we het belangrijk dat ieder kind de aandacht krijgt die het verdient. We hebben er mede daarom voor gekozen een maximum leerlingenaantal aan onze groepen te verbinden. Om deze reden moeten we u helaas melden dat voor het schooljaar 2023-2024 wij geen leerlingen meer aan kunnen nemen voor groep 1/2, groep 4 en groep 8. Voor het schooljaar 2024-2025 kunnen wij geen leerlingen meer aannemen voor groep 4.