Opleidingsschool

Opleidingsschool

De Langenoord is gecertificeerd opleidingsschool voor PABO studenten. Daarnaast zijn ook studenten voor de opleiding onderwijsassistent van harte welkom op onze school. Leerkrachten op de Langenoord hebben hart voor kinderen, passie voor onderwijs en zijn betrokken bij veranderingen en ontwikkeling op groeps- en schoolniveau. Het team van de Langenoord nodigt onderwijsassistenten en leerkrachten in opleiding, van harte uit om ons team te versterken om met en van elkaar te leren.

Mocht je de Pabo volgen en interesse hebben in een stageplek op De Langenoord kun je hiervoor per mail contact opnemen met onze clusterschoolopleider Irene van den Hoogenband (i.vdhoogenband@kpoa.nl). Voor alle overige studies waarvoor je een stageplek op onze school zoekt, mag je contact opnemen met langenoord@kpoa.nl).

De (cluster)schoolopleider heeft regelmatig contact met student, praktijkopleider en de hogeschool /MBO-instelling om de ontwikkeling van de student te volgen en te begeleiden. Studenten worden begeleid door geschoolde praktijkopleiders. Daarnaast vinden we het belangrijk dat studenten in de school van en met elkaar kunnen leren. Er is mogelijkheid om bij elkaar in de klas te kijken en we houden intervisiebijeenkomsten om elkaar feedback te geven en te versterken. We verwachten van studenten een proactieve en lerende houding. Studenten nemen deel aan alle activiteiten die passen bij de verantwoordelijkheden en taken van de professional.

Ben je student en geïnteresseerd in onze school? Neem dan gerust contact met ons op.